Tonsenhagen skoles strykeorkester er et orkester for barn mellom 6 og 17 år i Groruddalen. Orkesteret ble startet i 1966 av Asbjørn Lilleslåtten. Vi har base på Tonsenhagen skole, men tar også inn medlemmer fra naboskolene og litt fjernere skoler.

Hos oss lærer barna å spille et strykeinstrument i et inkluderende, trygt og godt miljø. De får låne instrument av oss, og de får både individuell undervisning, samt ukentlige øvelser sammen med de andre barna i orkesteret – alt ledet av profesjonelle og topp kvalifiserte lærere.

I løpet av året har vi vanligvis tre helgeseminarer: et høstseminar bare for vårt orkester, et seminar sammen med andre strykeorkestre i Groruddalen og et sommerseminar i Sverige. Det siste, sommerseminaret på vakre Saltö utenfor Strømstad, er årets store høydepunkt både for barna og de voksne som er med. Dette er et seminar sammen med barn og foreldre fra Marienlyst og Ullevål skoleorkester der vi alle bor på et idyllisk gårdstun. Her får barna øvd masse, de får hyppige leke- og trampolinepauser. De får badet på en flott strand, og de får nye venner. Seminaret avsluttes med en flott felleskonsert der barna sitter i et orkester sammen med 50–60 andre barn.

I tillegg spiller orkesteret flere konserter i løpet av året, deriblant en juleavslutning, sommeravslutning og 17. maikonsert i aulaen på Tonsenhagen skole.