Marius Lilleslåtten

Marius er dirigent for orkesteret vårt og har lang erfaring som profesjonell cellist og lærer. Marius er fra Tonsenhagen, gikk på Tonsenhagen skole og begynte selv tidlig å spille i Tonsenhagen skoles strykeorkester med Arne Novang som cellolærer.
Orkesteret ble for øvrig startet av faren til Marius, Asbjørn Lilleslåtten, som var orkesterets dirigent i mange år.

Marius fullførte hovedfagseksamen i Kammermusikk/Soloinstrument ved Norges musikkhøgskole (NMH) i 1996 etter studier med Bjørn Solum og Aage Kvalbein. Han studerte videre med William Pleath og har deltatt på solistkurs med blant annet Wolfgang Bøtcher og Frans Helmerson.

Marius har spilt i forskjellige kammermusikkensembler, og han har i flere år deltatt blant annet på Risør kammermusikkfest og Peer Gynt-stemnet.
Som orkestermusiker har Marius spilt i Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester og Krinkastingsorkesteret, og han vært med på turneer i Europa, USA, Sør-Amerika og Japan.

Etter flere år som orkestermusiker begynte interessen for undervisning. I dag er Marius lektor ved Foss videregående skole, og han er kunstnerisk leder for flere barne- og ungdomsorkestre i Oslo.
I 2008 mottok Marius Oslo bys kulturpris for sitt arbeid med barn og ungdom.

Lena C. Torgersen

Lena er vår fiolinlærer. Hun har lang erfaring både som profesjonell fiolinist i landets største orkestre og som pedagog.

Lena begynte å spille fiolin ved Barratt Due musikkinstitutt da hun var seks år gammel. I barneårene spilte hun også i Marienlyst strykeorkester. Da hun var 12 år, flyttet hun til England med sin familie, og da hun var 15 vant hun et scholarship til Wells Cathedral school. Her fikk hun fiolintimer med Simon Fischer, som nå er professor ved Guildhall school of music.

Lena tok sin bachelorutdanning ved Royal Academy of Music (RAM). I tiden ved RAM var hun med på en rekke kvartettkonkurranser – med blant andre Yehudi Menuhin som jurymedlem. Hun spilte også på en del masterklasser med ulike gjestelærere. Før Lena var ferdig på Royal Academy, fikk hun også tatt sin Art of teaching diploma, sin pedagogiske utdannelse.

Lena flyttet deretter tilbake til Norge og kom inn på masterstudiet Solo/kammermusikk med stipendordning og tilknytning til Det Norske Kammerorkester. Mens hun studerte, og fram til 2007, var hun med på de fleste av orkesterets prosjekter, inkludert en turné til USA med Iona Brown med konserter i Carnegie Hall og på The Proms i Royal Albert Hall.

Over en tiårsperiode har Lena hatt faste årskontrakter med Oslo Filharmonien, Kringkastingsorkesteret, Operaorkesteret og Bergen Filharmoniske Orkester. Hun var også med på Risør Kammermusikkfestival og Peer Gynt stemnet på Gålå i samme periode.

Lena har alltid hatt interesse for å undervise. Og i 2007 fikk hun forespørsel om å undervise ved Ingesunds Musikkhøgskole i Arvika. Her var hun i fire år. På samme tid fikk hun fast stilling ved musikklinjen på Foss videregående skole i Oslo. Og i dag er Lena lektor både ved Foss og ved Edvard Munch videregående skole.

Men Lena ønsker også å formidle spilleglede til barn og unge, og derfor underviser hun her hos oss i Tonsenhagen skoles styrkeorkester og ved Oslo International School.